Kretsnytt om Fältserien 1

www.kretsnytt.se
Soligt Seriefält 1 på Almnäs

Solen sken och stämningen var på topp, man var ju ute och fick tävla i fältskytte igen! På slingrande vägar körde de tävlande fram till tävlingscentrum. Där, i det fria, fanns anmälan, vapenkontrollen och uppropet. Parkeringen skedde längs vägen till klubbstugan, det var inget problem trots deltagarnas många fordon.

Banläggaren hade verkligen lyckats att åstadkomma en bra bana med färgglada figurer, där visserligen alla mål var fasta för att ingen skulle behöva dra i några tampar. Svårighetsgraden kunde betecknas som medelsvår. Patrullerna sköt som vanligt i två omgångar och de mest erfarna skyttar skötte alla kommandon själva helt utan stationspersonal. Det är tydligen ett upplägg som skyttarna inte har någonting emot, bara det blir fler fältskjutningar i Stockholmskretsen.

10 skyttar lyckades att skjuta fullt av totalt 255 starter. Seriefältskjutningen arrangeras som en poängfältskjutning, med s.k. norsk räkning med 75 poäng som högsta resultat i första omgången.
I vgrp A var det bara en enda som sköt fullt, nämligen Per Bjurneliuz från Mälarhöjdens Pistolskyttar. I vgrp B också bara en – Sven Holmkvist, Salems PK.
I vgrp C var det totalt sex som klarade konststycket:
Magnus Erixon, Lövsta Skf i klass 1, Lindwall Thorbjörn, Pk Svea Ing 1 i klass 2 och i
klass 3 Mathias Kunto från Handens PSK, Anders Eklund, Lövsta Skf, Oscar Alpstig Anund Atlas Copco PSK, Einar Carlsson, Gustavsbergs PSK och Mattias Bergman, Ekens PSF.

Nästa seriefält, nummer 2, går den 9 april 2016
på Eggebybanan i Upplands Väsby

LYCKA TILL

image