Fältserien 2016

Slutgiltigt resultat från Fältserien 4 och serieresultat!

Fältserien 4 resultat
Fältserien 2016 samlat resultat

Slutgiltigt resultat från Fältserien 3!

Fältserien 3 resultat

Slutgiltigt resultat från Fältserien 2!

Fältserien 2 resultat

Slutgiltiga resultat från Fältserien 1!

Fältserien 1 resultat
Förra årets succé är tillbaka, och till det här året har serien utvecklats och innefattar nu flera arrangörsklubbar och flera platser serien ska hållas på.  Almnäs, Eggeby, Norrtälje & Kungsängen.

Fältserien består 2016 av fyra separata nationella och standardmedaljgrundande fälttävlingar. Serien är tänkt att visa ett lite enklare sätt att arrangera fälttävlingar, som ju annars brukar vara rejält resurskrävande och avskräcka mindre klubbar från att försöka.

För en deltagare blir det inte så stor skillnad, annat än att patrullerna sköter sig själva på stationerna, och agerar skjutledare åt varandra. I varje patrull placeras erfarna skyttar som får tydliga instruktioner, och så hjälps man åt för att få det att fungera. På detta sätt behöver man ingen stor armé av funktionärer, utan istället kan alla delta och tävla istället.

Detta fungerade utmärkt förra året, och alla som deltog då vet hur det går till, inga konstigheter. Tävlingarna blir roliga och utslagsgivande som vilken fälttävling som helst, och framförallt får vi härmed fler fälttävlingar i Stockholmskretsen.

Det är som sagt fyra deltävlingar, och bästa tre räknas ihop för att utse vinnare av hela serien, som får fina pokaler att ha i bokhyllan. De fyra deltävlingarna har detta år spridit ut sig, och kommer hållas i nästan alla hörnen av länet, med olika huvudarrangörer, och på olika typer av banor. Så alla tävlingarna kommer ha en egen ”smak” och ge god variation. Separata inbjudningar skickas ut för varje deltävling, och alla deltävlingar står med i kretsens tävlingsprogram.

Gemensamt för alla deltävlingarna är att det är poängfält (norsk räkning), och kostar 100:-/start. Start i juniorklass är dock gratis.

Så häng med, anmäl er och kom med glatt humör och skjut så tavlorna ryker. Och kämpa väl om de åtråvärda pokalerna. Varmt välkomna!

 

Gripen Pk, Roslagens Ps, Ballongberget Skf, Upplands Väsby Psk, Lunda Skf och alla andra inblandade.