Fältserien 2015

Fältserien i Stockholm 2015

– För fältskyttar, av fältskyttar –

2015-12-02 Slutgiltiga resultat  inklusive prispengar publicerat! (Ny version: V.3)

Alla resultat hittar ni här: –>  Resultat Fältserien 2015

Tävlingens idé och bakgrund:

Vi testar ett nytt sätt att bedriva fälttävlingar för att på sikt få till fler tävlingar i Stockholm. Ett av våra stora mål är att visa att det går att hålla roliga men ändå korrekta och utslagsgivande fälttävlingar med små resurser. Detta hoppas vi kunna inspirera fler klubbar till att våga arrangera tävlingar i Stockholmsområdet.

Tävlingsupplägg:

Serien består av fyra deltävlingar och bästa tre deltävlingarna räknas ihop för att utse seriemästare. Varje tävling är dock en egen nationell, standardmedaljgrundande tävling, där skyttar från andra kretsar är inbjudna. Alla tävlingar är poängfältskjutningar (norsk räkning), 8 Stationer.

Deltagarna kommer inte att behöva bygga några stationer, det gör arrangörsklubben före tävlingen. Däremot kommer det inte att finnas någon fast stationspersonal, istället kommer skjutledare att medfölja som patrullchef hela varvet. Patrullcheferna är på förhand utvalda och vidtalade självklart. För övriga i patrullen blir det som vilken annan nationell fälttävling som helst.

Anmälan & Tider:

Föreningsvis eller individuell anmälan skickas till faltserien@gripenpk.se, på bifogad anmälningsblankett. Betalning (100:-/start) sker på Plusgiro 195692-9, i samband med anmälan. Märk betalningen ”Fältserien (nr)”, och föreningsnamn. Vid individuell anmälan skrivs skyttens namn.

Tävling 1: Lördag 14 mars, anmälan senast söndag 8 mars.

Tävling 2: Lördag 11 april, anmälan senast söndag 5 april.

Tävling 3: Lördag 2 maj, anmälan senast söndag 26 april.

Tävling 4: Lördag 27 juni, anmälan senast söndag 21 juni.

Plats för alla fyra tillfällen är Hacksjöbanan i Tullinge (N59,175400 Ö17,932434).

OBS! Tävlingstillfälle 3 utgår tyvärr då HSO/Hacksjöbanan tog bort vår bokning.

Övrig information:

Hyfsat kort och lättforcerad patrullsträcka, både stående (olika varianter) och sittande skjutställning.  Mål som inte förekommer i skjuthandboken kan förekomma. Förutom alla normalt förekommande klasser och vapengrupper så finns även en Magnumklass för den som vill, dock är denna inte standardmedaljgrundande. Enklare servering kommer att finnas som accepterar kontant betalning.

Frågor skickar ni till faltserien@gripenpk.se. Varmt välkomna!